Liukuovet ja niiden materiaalien valinnanvara

Liukuovet ovat nykyisin hyvin suosittuja ja tästä syystä niitä saa hyvin paljon erilaisissa malleissa, materiaaleissa ja väreissä. Liukuovet ovat käteviä juurikin niiden monipuolisuuden takia, sekä myöskin siksi että ne vievät vähemmän tilaa kuin normaalit ovet. Tässä kirjoituksessa on tarkoitus käydä läpi mitä erilaisia materiaaliavaihtoehtoja liukuovissa on nykyisin. Käydään läpi myös mitä tulee ottaa huomioon, että liukuovesta saadaan mahdollisimman kestävä.

 

Moninaiset materiaalivaihtoehdot

Kuten aiemmin mainittu, materiaaleja on paljon. Kannattaakin jo kauppaan mennessään olla mietittynä mitkä materiaalit erityisesti miellyttää tai sopii sisustukseen. Muuten voi iskeä valinnan vaikeus materiaalitulvassa.

Jos haluaa perinteisesti peilin liukuoviin, on valinta jo helpompaa. Toki peiliin voi valita myös kehykset, millä oveen saa vähän persoonallisuutta. Jos taas puu on se juttu materiaalina, myös aidon puun voi valita oveen. Kestävyyden kannalta mainittavaa on kuitenkin, että puuta kestävämpi vaihtoehto on melamiini.

Liukuovia saa myös pintakuvioituna, mikä voi olla siistinä pidon kannalta helpottavaa. Tasainen lasi ei tässä mielessä ole ehkä paras vaihtoehto, mutta toisaalta huurretusta lasista lika ei taas näy niin selkeästi. Lasi on liukuovissa toisaalta suosittu koska siihen saa helposti painettua mieleisensä kuvan tai kuvion. Lasiin voi vaikka painattaa oman valokuvan.

Kehyksenä on yleensä vaihtoehtoina teräs ja alumiini, joista alumiini on niistä hieman kestävämpi. Sisäosatkin saa räätälöityä hyvin pitkälti asiakkaan toiveiden mukaan, eli hyllyjen leveyden, määrän, halutaanko koria vai kenties tankoja hengareille.

Liukuovista ja niiden materiaaleista voit kysyä lisää muun muassa Hahle Group Oy:ltä.

 

Muut toimivuuteen ja toiminallisuuten vaikuttavat tekijät

Käyttämukavuuteen voi vaikuttaa monin tavoin. Ovien määrä ja leveys on usien valittavissa oleva asia. Joskus esteettisistä syistä halutaan useampi ovi, mutta lähtökohtaisesti leveämpi ovi on käytännöllisesti mukava koska sen saa aukaistua isommaksi kerralla ja näin ollen näkee paremmin mitä kaapissa on ja otettua tavaroita paremmin pois sieltä.

Kestävyyttä saa myös varmistettua sillä, että jo suunnitteluvaiheessa ottaa huomioon mitä liukuovikaapeissa säilytetään. Erityisesti se, että siellä on tarpeeksi tilaa säilytettäville asioille. Monesti liukuovet rikkoutuvat juurikin sen takia kun niiden taakse yritetään väkisin saada mahtumaan jotain, jolloin ovi pingottuu ja laakerit lähtevät paikoiltaan.


jaa